NADA-behandling er for alle
Har du søvnproblemer, føler du dig stresset, lider du af eksamensangst eller har du måske bare brug for mere ro og afslapning? Så er NADA (National Acupunkture Detoxification Association) lige noget for dig. NADA er kort fortalt øreakupunktur, og det er en behandlingsform, som har til formål at afbalancere og styrke kroppens funktioner. Metoden er helt tilbage fra 1970’erne, men bruges stadig flittigt i dag af mennesker i alle aldersgrupper.
Under NADA-behandlingen sættes 5 sterile engangsnåle i hvert øre, og de skal sidde i ørene i 45 minutter. Imens får de behandlede slappet af samt snakket en masse med de andre, der også bliver behandlet. Imens har de mulighed for at få en helt speciel kop NADA te, som gør at man føler sig mere beroliget. Så i modsætning til almindelig akupunktur og NADA-behandling på klinikker, så er NADA i frivilligcenteret ikke bare en behandlingsform men også et socialt fællesskab, hvor man har mulighed for at danne nye relationer. Hvis man ikke er til at sidde og snakke imens, så er der også mulighed for at sidde for sig selv og slappe af.
For at NADA-behandlingen skal virke på dig, er det vigtigt at vide, at det næppe hjælper efter en enkelt behandling. De fleste, som får behandlingerne, får det en til to gange om ugen. Derudover så findes der to forskellige former for behandling. Du kan enten få sat fem sterile engangsnåle i hvert øre eller du kan få sat to magneter på ørene, en på forsiden af øret og en på bagsiden, som holder indtil, at du tager dem ud eller de selv falder ud.
Margit Sveigaard er pensionist, og har benyttet sig af NADA-behandlingen i snart to år. “Jeg går her to gange om ugen, og jeg bruger NADA, fordi jeg har svært ved at falde i søvn, og det har virkelig hjulpet på det. Udover det mener jeg, at det har hjulpet på mine nyretal”.
De behandlede er ikke de eneste der får udviklet nye venskaber, for hvis man spørger NADA-behandleren Poul Mejlvang, så betyder det socialt også en hel del for ham. “Det er nærmest sådan min livline at tage herind de her to gange om ugen”. Poul er pensionist og har været frivillig som NADA-behandler i 5 år, og han elsker det. Det giver ham en masse at være frivillig kontra at være på en klinik. “Jeg kan godt lide at være frivillig. Jeg er pensionist, så det at komme ud ad døren er dejligt”.
For at kunne blive NADA-behandler kræver det at man skal være på et flere dages kursus, hvor man får øvet sig en masse. Poul har også selv gjort brug af NADA-behandlingen, dog er det sværere at sætte nålene i sig selv.
Udover det bygger NADA på traditionelt kinesisk medicin, og forskellen på NADA og almindelig akupunktur er, at NADA-behandlingen virker mere psykisk, hvorimod akupunktur er mere lindrende fysisk, hvis man har ondt nogle steder på kroppen.
Hvis dette er noget for dig, så kom og besøg Poul Mejlvang hver mandag mellem 11:00 og 12:00 og torsdag mellem 16:30 og 17:30 og få en god oplevelse. Det foregår i De Sociale Foreningers Hus i Næstved på Farimagsvej 16, og det kræver ikke nogen tilmelding.
Hvis du har spørgsmål, så kan du kontakte Poul Mejlvang, tlf: 42 50 86 46, mail:

Margit Sveigaard modtager Nadabehandling af Poul Mejlvang.
Artiklen er skrevet af Amalie, Frederikke og Holger fra 1.g på Herlufsholm Skole i forbindelse med skolens frivilliguge. Amalie, Frederikke og Holger besøgte Frivilligcenter Næstved den 13.-15. marts 2023, hvor de bl.a. hjalp til med at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger.