Skip to main content

PRESSEMEDDELELSE: Frirum for fællesskaber og biodiversitet

Frivilligcenter Næstved har fået kr. 221.000 fra Nordea-fonden til at bidrage til at skabe flere aktiviteter, fællesskaber og biodiversitet i Næstved midtby.

Med støtte fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje kan Frivilligcenter Næstved nu sætte gang i projektet ’Frirum for fællesskaber og biodiversitet’. Projektet folder sig ud på udearealerne omkring Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers Hus på Farimagsvej 16, og det har længe været i støbeskeen under titlen ’Grønne aktiviteter for fællesskaber i det fri’.

Jeg er meget glad og taknemmelig for Nordea-Fondens bevilling, fordi Frivilligcenter Næstved nu kan etablere bæredygtige sociale fællesskaber, både for mennesker og natur – en bæredygtighed som jeg værdsætter meget højt”, udtaler Kirsten Ottenheim, der er bestyrelsesformand for Frivilligcenter Næstved.

Frivilligcentrets centerleder, Maria Lindahl Strøm, fortæller om projektets idé: ”Med ’Frirum for fællesskaber og biodiversitet’ ønsker vi at skabe bedre mulighed for at samle mennesker i fællesskaber med fysisk og mental sundhed for øje, og ikke mindst afhjælpe ensomhed i rare, grønne biodiverse omgivelser midt i byen”.

Frivilligcenter Næstved får del i Her gror vi-puljen på 75 mio. kr.
Nordea-fonden uddelte hen over foråret 2024 62,4 mio. kr. til 102 projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse. Frivilligcenter Næstveds projekt rammer fuldstændig plet i forhold til det, Nordea-fonden håbede på, da puljen blev udviklet.

"Jeg er vildt begejstret for den idérigdom og det engagement i lokalsamfundenes fællesskaber, som de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med lokale ildsjæle, der virkelig lægger sig i selen for at fremme biodiversiteten, styrke sammenhængskraften, og skabe gode liv i byerne," siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Det er anden gang, at Her gror vi-puljen uddeles. Støtten fra Her gror vi-puljen på 62,4 mio. kr. fordeler sig jævnt på 57 kommuner over hele landet.

Billede af Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers Hus

Projektets mål er at åbne mere op for fællesskaber i et biodiverst, indbydende frirum med bl.a. vilde blomster, krydderurter, blomster, træer foruden petanquebane med bænke, en udendørsscene og ekstra bord- og bænkesæt.


Nordea-fondens logo