imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Velkommen til kunstudstillingen Handi-Art 2019

Velkommen til kunstudstillingen Handi-Art 2019

Den international kunstmesse Handi-Art er en årlig tilbagevendende kunstmesse, hvor danske og...

Kom til vandgymnastik

Kom til vandgymnastik

Kræftforeningen De Aktive tilbyder vandgymnastik i varmtvandsbassin. Der er for folk med...

Frivillighedspuljen 2020 - § 18 og § 79

Frivillighedspuljen 2020 - § 18 og § 79

Nu er det snart tid til at søge Frivillighedspuljen om tilskud til aktiviteter i...

Grillmad, Grin og Fællesskab

Grillmad, Grin og Fællesskab

Kom og deltag i endnu en grill-aften med lækker mad og hyggeligt socialt samvær for alle brugere i...

Det kunne være Peter eller Anna, men det kunne også være Adam

Det kunne være Peter eller Anna, men det kunne også være Adam

Foreningen Børns Voksenvenner arbejder på at etablere værdifulde venskaber mellem børn med et...

 • Velkommen til kunstudstillingen Handi-Art 2019

  Velkommen til kunstudstillingen Handi-Art 2019

 • Kom til vandgymnastik

  Kom til vandgymnastik

 • Frivillighedspuljen 2020 - § 18 og § 79

  Frivillighedspuljen 2020 - § 18 og § 79

 • Grillmad, Grin og Fællesskab

  Grillmad, Grin og Fællesskab

 • Det kunne være Peter eller Anna, men det kunne også være Adam

  Det kunne være Peter eller Anna, men det kunne også være Adam

Svovlstikkerne hjælper trængte børnefamilier

Svovlstikkerne.Jul.1”Der lugtede så dejligt at gåsesteg i gaderne”. Sådan skrev H. C. Andersen i eventyret om ”Den lille pige med svovlstikkerne”. Hun måtte nøjes med duften og fantasien, da hun ingen penge havde. Desværre er forskellen mellem rig og fattig også stor i dagens Danmark.

Hvert år til Jul er der familier, som har brug for hjælp til at fejre jul – ikke fordi de ikke vil; men fordi de ikke kan. Med en gaveportion fra Svovlstikkerne kan de nu også føle sig inviteret med til festen”, skriver John Brun i sin anbefaling af Svovlstikkerne på de sociale medier.

Svovlstikkerne opstod i 2010, da en lille gruppe mennesker læste i avisen, at det kneb de eksisterende hjælpeorganisationer med at samle midler nok til julehjælp. Den lille gruppe frivillige oprettede resolut Svovlstikkerne – ikke som konkurrent, men som et ”ekstra støttehjul” med den begrundelse, at uanset hvordan mor og far er endt i en trist situation, skal børnene have gode minder fra denne højtid.

Jeg håber at kunne hjælpe andre til, at de også kan føle, at de har mulighed for en hyggelig jul med mad på bordet. Og ikke mindst give noget næstekærlighed retur til de, der behøver vores hjælp”, siger Joakim Rex Blankschøn, der er frivillig koordinator og styrer tilmeldinger til arrangementer. Han er startet som frivillig i Svovlstikkerne for et par år siden og fortæller, at lige nu består foreningen af ca. 350 medlemmer, hvoraf ca. 40 er regelmæssigt aktive. Til pakning af julepakker er der dog 100 frivillige i aktion.

Støttekroner indsamles ved aktiviteter som koncerter, bike-events, gimmicks på Facebook, kontingenter og støttebidrag. Det er stadig Frelsens Hær, de lokale kirker og Røde Kors, der finder og udvælger børnefamilierne med behov for julehjælp.

Sidste år fik Christian Dreist, der er formand for Svovlstikkerne en ny idé til en indsamlingsaktivitet. Anden søndag i advent blev Næstveds første julemandsløb skudt i gang af borgmesteren, som også selv løb den 1,3 kilometer lange rute sammen med 160 julemandsudklædte borgere. Løbet blev en stor succes og gentages derfor i år søndag den 9. december kl. 11.00. Læs hvor du køber dragter, og hvordan du tilmelder dig på http://svovlstikkerne.dk/arrangementer/. Ruten, der udgår fra Axeltorv, er kort og kan derfor løbes af (næsten) alle uafhængig af kondition, alder og køn.

Vi mangler hjælpere til pakning af årets julepakker 15. og 16. december”, siger Joakim, og han fortsætter: ”Vi mangler også frivillige til vagter i Meny, Østergade i Næstved, hvor der ’sælges’ donortaloner lørdage fra 24. november til 22. december”. Joakim kan kontaktes på 25 32 33 00 eller joakim@godmail.dk.

”Ingen kan hjælpe alle - men ALLE kan hjælpe nogen”, er Svovlstikkernes motto.
Hvis du (også) lyst til at hjælpe nogle børn i trange kår, er du meget velkommen til at melde dig ind i Svovlstikkerne som støttemedlem, blive aktiv som frivillig og/eller donere et støttebeløb.

Du kan dermed være med til at tænde et lys for ”den lille pige med svovlstikkerne” og lukke hende ind i varmen til gåsesteg, juletræ og gaver.

 Svovlstikkerne.Jul.2      Svovlstikkerne.Jul.3
 Borgmester Carsten Rasmussen
alias #693 tæller ned til start (2017)
   Så er julemandsdragterne
klar til afhentning (2018)

 

Faktaboks
Svovlstikkerne blev grundlagt 3. oktober 2010.
Hver julehjælpepakke repræsenterer en værdi af ca. 500 kr. (mad, gaver).
Pengene kommer fra sponsorater, medlemskontingenter og arrangementer.
Børn på opholdsstedet Elvergården modtager også hjælp fra Svovlstikkerne i form af fødselsdagsgaver, julegaver samt støtte til ture og oplevelser.
Du kan støtte Svovlstikkerne med et beløb på (som firma kan du få en faktura):
• Reg.nr. 5068 konto 1364332
• MobilePay 83303
• Cash – Meny, Østergade, Næstved på alle lørdage 24. november - 22. december, hvor der ”sælges” donortaloner på hhv. 10, 20, 50, 100 eller 150 kr.).

 

Læs mere/tilmeld dig på www.svovlstikkerne.dk, Facebook, Instagram og LinkedIn – søg på Svovlstikkerne.

 

Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger.
Artiklen om Svovlstikkerne er skrevet af Frivilligcenter Næstved.