imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

AV-opgradering i Atelieret

AV-opgradering i Atelieret

Vi har fået en kombineret væghængt projektor- og whiteboard med højtalere i Atelieret i...

Yoga og varmtvands gymnastik

Yoga og varmtvands gymnastik

Kræftforeningen De Aktive tilbyder både vandgymnastik i varmtvandsbassin og yoga. Der er for folk...

Muligt at være flere personer i lokalerne

Muligt at være flere personer i lokalerne

Retningslinjerne for lån af lokaler i Frivilligcenter Næstved – De Sociale Foreningers Hus er...

Hjælp stressramte videre

Hjælp stressramte videre

Stressforeningen har rigtig gode erfaringer med at sætte personer, der har problematikker omkring...

Kig forbi Handi-Art 2020

Kig forbi Handi-Art 2020

Den international kunstmesse Handi-Art er en årlig tilbagevendende kunstmesse, hvor danske og...

 • AV-opgradering i Atelieret

  AV-opgradering i Atelieret

 • Yoga og varmtvands gymnastik

  Yoga og varmtvands gymnastik

 • Muligt at være flere personer i lokalerne

  Muligt at være flere personer i lokalerne

 • Hjælp stressramte videre

  Hjælp stressramte videre

 • Kig forbi Handi-Art 2020

  Kig forbi Handi-Art 2020

Multihuset Sydpolen – hvad er det?

I skolen lærte vi, at Sydpolen var et koldt og ufremkommeligt sted, men sådan forholder det sig ikke med Multihuset Sydpolen i den sydlige del af Næstved. Tværtimod.

Her summer det af liv og varme. Her mødes folk fra nær og fjern til hyggelige sammenkomster. Til musikkomsammen, foredrag og mange andre aktiviteter med mulighed for at danne nye netværk omkring fælles interesser. Multihuset Sydpolen har et husråd på syv medlemmer.

Har du tid til overs, og kunne du tænke dig at arbejde frivilligt, er du hjerteligt velkommen hos os her i Multihuset Sydpolen! Du kommer i kontakt med mange søde mennesker, og jeg synes, at det er dejligt livsbekræftende med et kram og tak for en dejlig aften”, udtaler Gudmund Madsen til Frivilligcenter Næstveds hjemmeside.

Og han fortsætter: ”Vi mangler hænder til vores store fester, hvor der skal pyntes op og hygges om publikum. På vores ønskeseddel står også frivillige, der har lyst til at arbejde med PR og grafik”. Der er en fastansat medarbejder på 17 timer om ugen tilknyttet huset.

Multihuset Sydpolen holder til i fire, fine lokaler under Kobberbakkeskolen, Afdeling Sydby. Her er male-kreaværksted, musikrum, en stor café og en teatersal – med andre ord rum, der giver muligheder for et utal af aktiviteter for rigtig mange mennesker og aldersgrupper.

Lokalerne deles med andre foreninger. Således bruges de også af en litteraturgruppe, slægtsforskningsgruppe, teenagerdans, jagthornblæsere, it-hjælpere, en malergruppe, glaskunstgruppe, her er legestue for børn og mor-barn gymnastik for at nævne nogle. Fritidsudvalget i Næstved Kommune holder ligeledes deres seks årlige temamøder i cafeen, og for nylig viste en tøjdesigner sin kollektion frem ved et show her, så paletten for underholdning, undervisning og aktiviteter er bred. Frivillige fra Multihuset Sydpolen servicerer enkelte af grupperne med bl.a. kaffebrygning efter aftale.

I begyndelsen havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle bruge så meget tid i Multihuset Sydpolen, men jeg er blevet utrolig glad for stedet. Jeg har mødt rigtig mange dejlige mennesker gennem det frivillige arbejde”, siger Helga Jespersen til Frivilligcenter Næstveds hjemmeside.

Foreningen ”Kulturhuset” benytter også skolens lokaler og har mange aktiviteter på skolen. De holder til i biblioteket i stueplan og lejlighedsvis teatersalen i kælderen. Se www.kulturhus4700.dk for deres aktiviteter. Børn og unge fra Sydbyens Amatør Teater bruger ligeledes teatersalen, hvor de øver én gang om ugen for at skabe en større teaterforestilling, der vises for publikum et par gange om året.

Multihuset Sydpolen afholder koncerter løbende gennem året. Således underholdt De Farende Svende og Peter Westh sidste år, lige som Bruno og Sigvards spillemandsmusik skabte fulde huse. Næstved Harmonikaklub med 20 mand m/k og Rosengårdens Husorkester er også populære gæster, når de kommer forbi og spiller op til sang.

Tirsdag den 5. februar 2019 kl. 19 - 21 synger Næstved Musikskoles kor ”De glade Lunger” evergreens og sange fra højskolesangbogen i cafeen. Arrangementet er for alle og koster 50 kr., der betales ved indgangen. Beløbet inkluderer kaffe/te. Du er velkommen til at komme og synge med!

Har du lyst til en svingom, kan du tilmelde dig en af Multihuset Sydpolens store årstidsfester. Her er det tradition, at borgmester Carsten Rasmussen spiller op til dans, efter gæsterne har nydt en lækker middag. Forårsfesten 2019 afholdes fredag den 22. marts. Vil du sikre dig en billet, så hold øje med Multihuset Sydpolens hjemmeside og Ugeavisen, men du skal være hurtig. De plejer at blive revet væk.

Du har også mulighed for at danse i cafeen om mandagen klokken 14 - 16, hvor Carrie Cederbye instruerer i senior(fælles)dans.

I løbet af året holdes der en del foredrag i Multihusets regi. Fredag den 1. februar kommer næstformand for Olsen-Banden fanklub Danmark, Mikael Johansen og fortæller sjove anekdoter fra filmene.

I Multihuset Sydpolen er ingen aktivitet udelukket på forhånd, så har du en idé: tøv ikke med at kontakte os!

Sydpolen    Sydpolen.TRIBINI.web 
 I efteråret fornøjede De Farende Svende publikum med deres glade spil på banjo, harmonika, guitar og vaskebræt    Professor Tribinis datter holdt i 2018 et spændende foredrag om sin eventyrlige opvækst med gøgl, cirkus og trylleri

 

FAKTABOKS
Multihuset Sydpolen, Parkvej 109, kælderen, 4700 Næstved
http://sydpolen.eu/  
https://www.facebook.com/Sydpolen-121686214668344/  
http://www.naestved-seniordanser.dk/  
http://sydpolen.eu/begivenhed/foredrag-om-olsenbanden/ 

Har du lyst til at høre mere/ om Multihuset Sydpolen og/eller kunne du tænke dig at blive frivillig, så kontakt Gudmund Madsen, mail: gudmund@pc.dk, tlf.: 20 41 23 66.

 
Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om Multihuset Sydpolen er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.