imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Dansk-Afghansk Forening ved Næstved

Dansk-Afghansk Forening ved Næstved

Dansk-Afghansk Forening er en lille forening, der arbejder på at skabe bro mellem dansk og...

Kom til grill og fællesskab i Frivilligcentret - Alle skal forkæles :-)

Kom til grill og fællesskab i Frivilligcentret - Alle skal forkæles :-)

Alle brugere i Frivilligcenter Næstved inviteres til hygge fra grillen onsdag den 29. maj 2019 kl....

Så er det ud! - Naturen kalder

Så er det ud! - Naturen kalder

Kan du kun huske første vers af sangen ”Vi har lejrbål her…”? Så er det måske på tide at få den...

Danmark for Målene har brug for din hjælp

Danmark for Målene har brug for din hjælp

Danmark for Målene søger frivillige i Næstved til at hjælpe med opstilling, afvikling samt...

Havestole forsvundet

Havestole forsvundet

11 havestole har for nyligt taget flugten fra Frivilligcenter Næstved – De Sociale Foreningers...

 • Dansk-Afghansk Forening ved Næstved

  Dansk-Afghansk Forening ved Næstved

 • Kom til grill og fællesskab i Frivilligcentret - Alle skal forkæles :-)

  Kom til grill og fællesskab i Frivilligcentret - Alle skal forkæles :-)

 • Så er det ud! - Naturen kalder

  Så er det ud! - Naturen kalder

 • Danmark for Målene har brug for din hjælp

  Danmark for Målene har brug for din hjælp

 • Havestole forsvundet

  Havestole forsvundet

LivaRehab kommer til byen

Signe Lauritzen og Bettina Buchwald har fast kontorplads i foreningen LivaRehabs lokaler i Vordingborg, hvor de hjælper kvinder og mænd, der har været udsat for vold og seksuelle overgreb. Som noget nyt har de fået flyver-kontorplads i Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers Hus, Farimagsvej 16, Næstved. Indtil videre uden fast kontortid. De aftaler fra gang til gang med deltagerne i deres program, hvor og hvornår de mødes. Hjemmebesøg er også en mulighed.

Hvad er LivaRehab
LivaRehab er det første nordiske rehabiliteringscenter, der behandler og rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader, incestoverlevere, mennesker der er gået i stå på grund af seksuelle overgreb, kønsrelateret vold og undertrykkelse. Foreningen har afdelinger i København, Vordingborg og snart også i Århus. Sidste år åbnede Liva Rehab et højsikret krisecenter på en hemmelig adresse i København med plads til 20 kvinder og 8 børn. Herudover har Liva Rehab etableret en non-profit designvirksomhed, ”LivaCreation”, der støtter kvinder i at komme ud på arbejdsmarkedet.

LivaRehab har både lønnede og frivillige medarbejdere og finansieres via offentlige puljer, private donationer og medlemsbidrag. Personalet består af socialrådgivere, socialpædagoger, psykolog, psykiater, akademiske medarbejdere, omsorgsmedarbejdere med flere.

Deltagere
Deltagerne, der starter i forløb hos LivaRehab, bliver ofte henvist via sundhedspersonale såsom jordemødre, sundhedsplejersker og distriktspsykiatrien. Det kan også være sagsbehandlere i jobcentre og kommuner, der spotter personer med behov for hjælp og hjælper dem videre til LivaRehab. Igennem de otte år LivaRehab har eksisteret er mere end 1000 personer blevet hjulpet.

Forløb
Ofte starter et forløb med et telefonopkald – enten fra den forurettede selv, fra en fagperson eller fra en pårørende. Ved en udredningssamtale afklares det, hvad deltageren har brug for, og om han eller hun falder inden for LivaRehabs målgruppe. Deltagere får tilbudt et samtaleforløb med mulighed for psykologsamtaler. Som udgangspunkt er der ingen frist for, hvor længe et behandlingsforløb kan vare. Ofte er der mange komplekse problematikker, der skal kigges på som for eksempel hjælp til afklaring omkring boligløshed, gæld, netværksdannelse, studie og/eller arbejdsforhold. Bettina og Signe er utrolig glade for arbejdet med målgruppen og adspurgt hvorfor, svarer Signe: ”Det er en fantastisk glæde at være med til at gøre en forskel for nogen, som aldrig har fået den rette hjælp”.

Forebyggelse
Udover samtaler med deltagere i LivaRehabs behandlingsforløb tager Bettina og Signe ud til skoler og holder oplæg om blandt andet gråzoneprostitution. Det gør de for at sætte fokus på, hvilken sårbar situation, man udsætter sig selv for, hvis man bytter sex for tasker, middage, tryghed, mad, omsorg og husly.

Kontakt os
Har du lyst til at være med til at hjælpe kvinder, der har været udsat for incest, vold eller har senskader efter prostitution, er du meget velkommen som frivillig i LivaRehab. Vi mangler besøgsvenner, frivillige til events med praktisk arbejde og social støtte. Ud over det kunne vi godt bruge en eller to til PR-arbejde, så hvis du eventuelt har erfaring med og mod på lidt grafisk arbejde og sociale medier, er du meget velkommen til at ringe til Bettina på 53 63 61 07.

Har du været ude for incest, vold, eller har du følger efter prostitution, kan du trygt og anonymt henvende dig til Bettina på mobil 53 63 61 07. Alle er velkomne uanset alder, køn, seksuelt tilhørsforhold eller statsborgerskab og oplysninger, der kommer i LivaRehabs varetægt, behandles under loven om tavshedspligt.

 LivaRebab Signe Bettinal 2019 web
Signe Lauritzen og Bettina Buchwald fra Liva Rehab på deres flyverkontor i Næstved

 

FAKTABOKS
Navnet kommer af forbogstaver fra Liv, Integritet, Viden, Arbejde REHABilitering.

Liva Rehab er etableret i 2011 af Flora Ghosh. Flora Ghosh fandt, at der var mangelfulde tilbud til kvinder, mænd og transpersoner med skader som følge af prostitution, vold og incest.
Har du lyst til at blive støttemedlem af foreningen? Kunne du tænke dig at blive frivillig? Har du følger af skader fra seksuelle overgreb, incest, vold og prostitution? Kontakt Bettina Buchwald på mobil 53 63 61 07 eller e-mail bb@livarehab.dk.

Følg dem på Facebook https://www.facebook.com/LivaRehabSydsjaelland/ og hjemmesiden www.livarehab.dk.

 

Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om Liva Rehab er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.