imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Så er Årsskrift 2020 på gaden!

Så er Årsskrift 2020 på gaden!

2020 var et anderledes år, og det har sat sit aftryk på det årsskrift, vi netop har løftet sløret...

Informationsmøde om Fællesskabsstafetten

Informationsmøde om Fællesskabsstafetten

Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved kommunes lokalområder. De skal nu...

Lykkeliga på vej til Næstved

Lykkeliga på vej til Næstved

Næstved Herlufsholm Håndbold tilbyder Lykkeliga med forventet opstart efterår 2021 og vil gerne i...

Madkurv til Østafrika

Madkurv til Østafrika

I disse tider, hvor vi alle er berørt af coronavirussen på den ene eller den anden måde, må vi...

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Vi glæder os rigtig meget til, at vi snart igen kan åbne dørene til Frivilligcenter Næstved – De...

 • Så er Årsskrift 2020 på gaden!

  Så er Årsskrift 2020 på gaden!

 • Informationsmøde om Fællesskabsstafetten

  Informationsmøde om Fællesskabsstafetten

 • Lykkeliga på vej til Næstved

  Lykkeliga på vej til Næstved

 • Madkurv til Østafrika

  Madkurv til Østafrika

 • Forventet genåbning den 21. maj 2021

  Forventet genåbning den 21. maj 2021

Når ulykken har ramt

UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen (tidligere PTU) er en landsdækkende forening, der støtter mennesker, som har været ude for en ulykke med fx piskesmælds- og rygmarvslæsioner til følge samt personer med diagnosen polio. Selv om polio, tidligere kaldet børnelammelse – ikke har været i udbrud i mange år, er der personer i Danmark, der lever med sygdommen. De blev smittet i barn- eller ungdommen, og mange har levet et liv uden symptomer indtil 50-60 års alderen. Her opstår for nogle senfølger – post polio.

UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen
Foreningen har to hjemmesider henholdsvis www.ulykkespatientforeningen.dk og www.polio.dk. Formanden for Storstrøm Kreds, Anne-Lise Rossau har selv været ude for en bilulykke. I det efterfølgende forløb anbefalede en læge hende at melde sig ind i UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen - der dengang hed PTU. Begrundelsen var, at der ville hun finde hjælp og netværk. Det har hun aldrig fortrudt.

Foreningens tilbud
Polio ulykke trafikuheld web Jan.2020Som medlem af foreningen kan du få:
• Rådgivning og støtte
• Træning og motion
• Kurser og arrangementer
• Information og viden
• Ferie og fritid
• Pårørende har også mulighed for rådgivning af læger, socialrådgivere, jurister, fysio- og ergoterapeuter.
• Herudover har du mulighed for at leje handicapvenlige sommerhuse og lejligheder.

Du modtager foreningens blad Livtag fire gange om året, har mulighed for at søge foreningens legater og kan opnå rabatter på en lang række produkter og oplevelser, som bliver oplyst via Nyhedsbreve på mail.

Genoptræning
I Rødovre driver foreningen et specialhospital, hvor ulykkesofre og mennesker med poliodiagnose kan komme på et tre ugers ambulant genoptræningsforløb visiteret af egen læge/kommune. Der henvises også til ambulant behandling på specialhospitalet.

Aktiviteter
Storstrøm Kreds tilbyder sociale arrangementer - altid handicapvenlige udflugter og to foredrag i løbet af foråret og ligeledes om efteråret. Foreningen har deltaget i Folkemøde Møn de sidste tre år og deltager også i år.

I foråret er der planlagt to cafémøder i Næstved (Frivilligcenteret) og to cafémøder i henholdsvis Nykøbing Falster og Sakskøbing - alle steder med relevante foredrag. Tid og sted vil fremgå af hjemmesiderne og i bladet Livtag.

Storstrøm kreds tilbyder tre ”Move-it”- træningshold. I Nykøbing Falster er der fællestræning samt individuel træning på maskiner ved Aktiv Fysioterapi og Træning, i Vordingborg tilbydes åndedrætstræning ved hjælp af sang og vejrtrækningsøvelser på Kultur Arkaden og varmtvandstræning i DGI huset.

Foreningen fylder 75 år i 2020, og det skal fejres på forskellig vis. Du kan holde sig opdateret med de aktiviteter, der foregår i foreningen - både på landsplan og lokalt – via www.ulykkespatientforeningen.dk og www.polio.dk.

Kontakt
Et medlemskab af UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen koster 175 kr. første år i særlig velkomstpris, og du får bogen ”Kom godt videre efter en ulykke” eller Poliobogen i velkomstgave.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at hjælpe til ved et af foreningens arrangementer, så kontakt Anne-Lise Rossau på tlf. 2276 5417 eller mail rossauannelise@gmail.com.

Ønsker du at blive medlem eller læse mere om foreningen, klik ind på https://www.ulykkespatient.dk/bliv-medlem/ eller www.polio.dk

Ulykkeslinjen – tilbud til alle
Ulykkeslinjen tilbyder gratis og uvildig rådgivning for dig, der er berørt af en ulykke – både som ramt og pårørende.

De kan kontaktes på tlf. 3673 2000 (hverdage kl. 9-15) eller mail info@ulykkeslinjen.dk, og du behøver ikke at være medlem af UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen for at kontakte Ulykkeslinjen - Trygfonden står bag tilbuddet.

 

Billedtekst: Formand Anne-Lise Rossau og bestyrelsesmedlem Arne Storm ved Folkemødet på Møn i 2019.

 

Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved i samarbejde med Anne-Lise Rossau.