Om du er fra erhvervslivet, studerende eller pensionist kan du som frivillig Talentspejder støtte og hjælpe en ung fra folkeskolens sidste skoleår. Den unge kan være usikker på sig selv og på valg af uddannelse.
Som frivillig Talentspejder bliver du klædt på med introduktion, mentoruddannelse udviklet af eksperter samt supervision foruden, at du bliver rollemodel.
Et forløb med en ung er på 24 ugentlige møder á 1½ time pr. gang. Møderne følger et program udviklet af eksperter indenfor området, og de kan foregå på din arbejdsplads eller fx biblioteket - aldrig privat. For hver 8. møde modtager den unge mentee et certifikat, og efter de 24 uger får den unge guldcertifikat, og mentee og mentor får en aktivitet fx go-card betalt.
Der er brug for både mandlige og kvindelige Talentspejdere med forskellige typer af uddannelser og interesser, så foreningen kan matche de unge og de frivillige talentspejdere på bedste vis.
Som frivillig talentspejder får du uddannelse og ikke mindst et af netværk af talentspejdere. Du får træning i at spotte talenter og erfaring med at støtte en anden person i sin udvikling. Viden, praktisk erfaring, personlig og faglig udvikling høster du også, og ikke mindst glæden ved at gøre forskel for en ung.
Læs mere på www.talentspejderne.org.
FAKTA om Talentspejderne og Næstved
Landsforeningen Talentspejderne har indgået en partnerskabsaftale Næstved Kommune om en forsøgsordning, hvor 6 elever får en talentspejder som mentor.
Landsforeningen Talentspejderne uddanner, certificerer og superviserer mentorerne i konceptet og sikrer, at mentorerne opfylder de lovmæssige krav til voksne, der arbejder med unge.
Det daglige samarbejde fungerer gennem en koordinator i Næstved Kommune, og det er også kommunen, der betaler for foreningens udgifter til de enkelte lokale mentorforløb.
Foto: Emma (mentee) og Rikke (mentor).