imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Vi glæder os rigtig meget til, at vi snart igen kan åbne dørene til Frivilligcenter Næstved – De...

Bliv frivillig hos Home-Start

Bliv frivillig hos Home-Start

En familie med små børn har brug for dig.Som frivillig familieven, kan du gøre en stor...

Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

Du kan nu vælge mellem og tilmelde dig 25 nye kursustilbud med fokus på genåbningen af det...

Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

Næstved Kommune, Broen Næstved og DGI Storstrømmen søger flere frivillige til at hjælpe børn og...

Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Frivilligcenter Næstved inviterer medlemmer – forenings- såvel som støttemedlemmer – til årsmøde...

 • Forventet genåbning den 21. maj 2021

  Forventet genåbning den 21. maj 2021

 • Bliv frivillig hos Home-Start

  Bliv frivillig hos Home-Start

 • Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

  Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

 • Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

  Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

 • Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

  Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Pressemeddelelse: Frivilligcenter Næstved fejrer 25 års jubilæum

Frivilligcenter Næstved fejrer 25 års jubilæum – og det er et af landets første frivilligcentre
I 1995 åbnede FuturaCentret under ledelse af Jette Leth Buhl i Ringstedgade 20. Centret var et af i alt 7 centre på landsplan, og en del af socialministeriets modelprojekt med det formål, at understøtte de sociale foreninger og deres samspil med kommunernes socialområde. Jette Buhl ledede Frivilligcentret indtil juni i år, og i løbet af de 25 år udviklede hun sammen med engagerede medarbejdere og frivillige, foreninger og samarbejdspartnere et levende og udviklingsorienteret frivilligcenter på en god og omsorgsfuld kultur under mottoet ”At være der for andre”.

I dag har Frivilligcenter Næstved til huse centralt i De Sociale Foreningers Hus på Farimagsvej 16 i en tidligere daginstitution. Der er gang i det store hus året rundt, og i 2019 var der udover talrige arrangementer også 1176 lokaleudlån med mere end 7500 deltagere.

Borgmesteren planter et juletræ for fremtiden
Når man træder ind ad døren på Frivilligcenter Næstved, bliver man bare i godt humør. Man rammes af den her fornemmelse af taknemmelighed over, at vi her i Næstved har et så velfungerende og dedikeret frivilligcenter. I nu 25 år har de støttet op om og koordineret blandt de mange foreninger, som hver dag gør en uvurderlig indsat for mennesker, der har brug for hjælp. Det glæder jeg mig til at være med til at fejre”, fortæller Borgmester Carsten Rasmussen.

I august 2020 satte Pernille Agerbæk sig i stolen som ny leder af Frivilligcenter Næstved. Pernille glæder sig til at udvikle det frivillige sociale arbejde sammen med de sociale foreninger og andre samarbejdspartnere, og hun glæder sig til at fejre jubilæet med en ordentlig fest i sommeren 2021:
Indtil det igen kan lade sig gøre at holde fest, har vi valgt at invitere Borgmesteren til at komme og plante et træ foran Frivilligcentrets bygning. At plante et træ er en bæredygtig handling. I Frivilligcenter Næstved arbejder vi med et mål om at være med til at skabe et socialt bæredygtigt samfund, og derfor giver det mening at plante et træ, en symbolsk handling som samtidig er Covid-19-sikker”, udtaler Pernille Agerbæk.

Borgmester Carsten Rasmussen griber skovlen og siger tillykke til Frivilligcenter Næstved tirsdag d. 8. december 2020 kl. 14.30 på Farimagsvej 16. Desværre kan vi ikke invitere vores medlemmer til at komme og deltage den dag, da vi så risikerer at blive for mange mennesker. I stedet kan alle følge med på facebook, hvor vi dækker eventet med billeder og livestream.

Om Frivilligcenter Næstved
Frivilligcenter Næstved drives i dag som en forening med en engageret frivillig bestyrelse og 82 medlemmer – foreninger og private støttemedlemmer. Foreningerne spænder bredt; fra Broen Næstved, som arbejder for at hjælpe udsatte børn med at få en aktiv fritid til patientforeninger som Diabetesforeningen, fra Ventilen Næstved, som arbejder med ensomme unge til de gåglade ”Vandrevennerne”. Alle foreningerne har det til fælles, at de frivillige brænder for at gøre noget for andre og for at skabe fællesskaber:
For mig har den frivillige sociale indsats været en del af mit dna, siden jeg var 16-17 år – i arbejdssammenhænge, i Scleroseforeningen, i Frivilligrådet og Frivilligcentret. Frivilligt socialt arbejde er for mig vanedannende og en form for livseliksir også nu som pensionist.” siger formand for Frivilligcenter Næstveds bestyrelse Viggo Thomsen.

Udover kerneydelserne målrettet udvikling af det frivillige sociale arbejde i Næstved kommune, så driver frivilligcentret også De Sociale Foreningers Hus samt Gældsrådgivning Sydsjælland. Sidstnævnte er en uvildig rådgivning for økonomisk udsatte borgere. Læs mere om Frivilligcentrets historie i Årsskrift og jubilæumstillæg på www.frivilligcenter-naestved.dk/nyheder/596-25-ar-i-ord-og-billeder-pa-gaden-nu.

brugermøde topgrafik 22.10.18