imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Forventet genåbning den 21. maj 2021

Vi glæder os rigtig meget til, at vi snart igen kan åbne dørene til Frivilligcenter Næstved – De...

Bliv frivillig hos Home-Start

Bliv frivillig hos Home-Start

En familie med små børn har brug for dig.Som frivillig familieven, kan du gøre en stor...

Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

Du kan nu vælge mellem og tilmelde dig 25 nye kursustilbud med fokus på genåbningen af det...

Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

Næstved Kommune, Broen Næstved og DGI Storstrømmen søger flere frivillige til at hjælpe børn og...

Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Frivilligcenter Næstved inviterer medlemmer – forenings- såvel som støttemedlemmer – til årsmøde...

 • Forventet genåbning den 21. maj 2021

  Forventet genåbning den 21. maj 2021

 • Bliv frivillig hos Home-Start

  Bliv frivillig hos Home-Start

 • Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

  Tilmeld dig nye webinarer, forløb og kurser fra CFSA

 • Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

  Hjælp børn og unge ind i sunde fællesskaber

 • Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

  Årsmøde i Foreningen Frivilligcenter Næstved 2021

Offerrådgivningen

Adventskalender 3laage OfferraadgivningenOfferrådgivningen yder rådgivning og vejledning til ofre, vidner og pårørende, som har været udsat for kriminalitet og ulykker.
Du er anonym, når du ringer til Offerrådgivningen, det er gratis og alle rådgivere har tavshedspligt.

Du kan ringe døgnet rundt til din lokale afdeling på tlf. 23 68 60 00, og du kan sende en mail til sydsj@offerraadgivning.dk.

Når du ringer til offerrådgivningen, får du en rådgiver i telefonen. Her kan du fortælle, hvad der er sket. Offerrådgiveren giver sig god tid til at lytte og til at samtale med dig, og sammen prøver I at finde ud af, hvad du har brug for.

For at kunne støtte dig bedst mulig samarbejder vi med politi, hospitaler og brand og redning.

Offer - Har du for eksempel været udsat for overfald, vold, voldtægt, indbrud, røveri, trafikulykke eller andre voldsomme ulykker, kan det være godt at tale med nogen om, hvad du har oplevet. Måske har du brug for hjælp til at finde en psykolog eller advokat. Det kunne også være hjælp med anmeldelse eller erstatning, du har brug for. Du kan også have brug for en, der lytter og forstår.

Vidne - Det kan være en voldsom oplevelse at være vidne til en forbrydelse eller ulykke. Måske klarer du uden problemer opgaven og fortæller stille og roligt politiet, hvad der er sket, og hvad du har set og hørt. For nogle vidner kommer der en reaktion noget tid efter ulykken eller forbrydelsen. Her er du også meget velkommen til at ringe til Offerrådgivningen.

Pårørende - Som pårørende tænker du måske, at du skal være stærk. Det er vigtigt, at du får talt med nogen om, hvordan du har det, og hvad du kan gøre. Det kan være rigtig svært som pårørende at opleve, hvis det menneske du står nær, opfører sig helt anderledes, end det plejer. Nogle lukker sig for eksempel helt inde, mens andre taler uafbrudt.

I langt de fleste tilfælde, er det du oplever en normal reaktion på en unormal oplevelse. Danmark har tolv offerrådgivninger, som geografisk følger politikredsene.

Hvis du er i tvivl eller ikke får kontakt, kan du døgnet rundt ringe til tlf. 72 21 72 21 eller 116 006.

Kim Rædkær er formand for den lokale rådgivning og har selv været rådgiver siden 2005. ”Der har gennem tiden været mange slags opgaver, som har været spændende, rørende og triste. Men uanset hvad er jeg blevet mødt af mennesker, som efterfølgende har været taknemmelige og glade for at blive lyttet til, og som har fået nogle muligheder for at komme videre og ud af den rolle, man var havnet i, nemlig som offer. Det har for mig været en stor glæde og ydmyghed for de mennesker, der har været udsat for kriminalitet eller ulykker, at kunne hjælpe dem. Men jeg føler også en stolthed over at kunne bidrage til at hjælpe mine medmennesker videre”, lyder det fra Kim.

Kunne du tænke dig at blive rådgiver?
Vi er ti engagerede rådgivere, der gerne vil udvide kredsen af rådgivere. For at blive rådgiver skal du til en samtale med formanden og et bestyrelsesmedlem. Til den rigtige tilbyder vi de uddannelser, der skal til for at kunne varetage opgaven. Det drejer sig om tre weekendkurser á to dage, hvor du lærer om lovgrundlag, erstatningslovgivning, samtaler med kriseramte og hvad det vil sige at være rådgiver. Du vil møde andre nye og erfarne rådgivere på kurserne.

Ring til Kim på tlf. 2085 5328, hvis du er interesseret i at blive frivillig rådgiver.

Læs mere om Offerrådgivningen på www.offerraadgivning.dk eller https://www.facebook.com/offerraadgivningensydsjaellandoglollandfalster/.

Adventskalender Offerraadgivningen