imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Fællesskabsstafetten - skal dit frivillige fællesskab være med?

Fællesskabsstafetten - skal dit frivillige fællesskab være med?

Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved kommunes lokalområder. De bliver...

Frivillige står bag vandrehjemmet og festsalen ”Depotet”

Frivillige står bag vandrehjemmet og festsalen ”Depotet”

Kun 80 meter fra Susåen og tæt på store skove i den lille landsby Skelby med to kirker ligger...

Frivilligcentret inviterer til jubilæumsfest

Frivilligcentret inviterer til jubilæumsfest

Kom og vær med, når vi holder åbent hus fredag den 13. august 2021 kl. 15.00-18.00. Vi fejrer...

Få fondsmidler til motionsløb

Få fondsmidler til motionsløb

Kalder alle foreninger! Planlægger I et mindre motionsløb, der får flere ud i det fri og være...

Gode nyheder til foreningslivet

Gode nyheder til foreningslivet

Fra mandag den 14. juni 2021 er det ikke længere krav om at bære mundbind i Frivilligcenter...

 • Fællesskabsstafetten - skal dit frivillige fællesskab være med?

  Fællesskabsstafetten - skal dit frivillige fællesskab være med?

 • Frivillige står bag vandrehjemmet og festsalen ”Depotet”

  Frivillige står bag vandrehjemmet og festsalen ”Depotet”

 • Frivilligcentret inviterer til jubilæumsfest

  Frivilligcentret inviterer til jubilæumsfest

 • Få fondsmidler til motionsløb

  Få fondsmidler til motionsløb

 • Gode nyheder til foreningslivet

  Gode nyheder til foreningslivet

De Knækkede Blomsters Kor synger protestsange

Efter årtiers pause har ”De Knækkede Blomster” taget musiktraditionen op igen, hvor musikken bliver brugt som talerør for politiske budskaber. Det er en tradition, der tidligere blandt andet har budt på Per Dichs ”Sådan er kapitalismen” og Sebastians ”Hvis du tror du er noget”.

Koret og sangene
Koret øver hver tredje uge i Frivilligcenter Næstveds lokaler eller i private omgivelser. De har mere end 50 numre på repertoiret, og sangene handler typisk om sociale skævheder - de hjemløses og socialt udsattes kår.

”Hvor ville jeg ønske, at du var en statue, og jeg en lille fugl med dårlig mave”.
Deres tekstforfatter Thomas Wagner blander satire og alvor i en lille buket, som han deler ud til deres publikum. Inspirationen kommer fra medierne eller fra hans hustru Heydi. De kan lide at lege med sproget, så de får folk i tale. ”Jeg vil skide på dig” kan fx blive til, ”hvor ville jeg ønske, at du var en statue, og jeg en lille fugl med dårlig mave”.

Hovedparten af melodierne er egen komposition, men af og til skriver Thomas en tekst til en kendt melodi. ”Det er et paradoks, at der bliver flere og flere sociale skævheder at skrive om, men færre og færre der gør det”, udtaler Thomas, og han fortsætter ”Kunsten som protestform kan gøre opmærksom på ting og sætte tanker i gang. De knækkede Blomster vil gerne være stemme for dem, der er havnet på livets skyggeside, uanset om man er barn, voksen eller ældre - og måske indvandrer”.

To af korets medlemmer spiller guitar, nogle spiller slaginstrument, men det er ikke et must, at man behersker et instrument for at blive optaget i koret.

Historie
Koret blev etableret i 2017. Det startede som en social modstandsgruppe på Facebook, hvor nogle få personer sad ”omkring lejrbålet” og brokkede sig over systemet. De blev enige om en masse, uden at der skete noget ved det. Efter et stykke tid besluttede de sig for at ”gå på gaden” og komme ud med deres budskab.

Ved hjælp af en donation på 20.000 kr. fra Himmelblå-Fonden fik de Anne Marie Helger, Wily Jønsson, Peter Ingemann, Daimi og Vigga Bro til at indspille korets slagsang ”De Knækkede Blomster”. Sangen blev set af 10.000 på YouTube, og så var de i gang. I 2019 skiftede de navn fra ”Jobcentrets Ofre” til ”De Knækkede Blomster”, og langsomt er der kommer flere medlemmer til.

De fleste er fra Næstved, men der er også medlemmer fra København og Jylland. De øver sammen i Næstved. Korets it-ansvarlige, der bl.a. står for hjemmeside, musikoptagelser og YouTube, bor i Jylland og dukker trofast op til alle øvesessions.

Robert, der er korets manager, fortæller, at han har været på børnehjem, i familiepleje og levet på gaden som alkoholiker en stor del af sit 50-årige liv. I fem år har han ikke rørt alkohol, og han bor nu sammen med sin forlovede i en dejlig lejlighed. Robert står for kontakt til medierne og booking af koret.

Koncerter
Koret spiller gratis til arrangementer. De har blandt andet optrådt ved en demonstration for bevarelse af mimrekortet, til Hjemløsedag, på Koefoed Skole og ved Næstved Varmestue. I 2019 underholdt de på Enhedslistens årsmøde, hvor de også modtog ”Græsrodsprisen”.
De Knækkede blomster kommer også gerne ud til dit arrangement og underholder.

Syng med
Har du lyst til at blive en del af De Knækkede Blomsters dejlige fællesskab, og sammen med andre bruge din stemme til at synge politikerne samt hr. og fru Danmark op, så er der også plads til dig i koret. Kontakt Robert Hansen på tlf. 20 30 47 52 eller mail rollohansen@live.dk. Her kan du også booke gruppen til at komme og spille.

Til slut vil Robert gerne runde af med to bønner til politikerne: ”Hjælp de hjemløse med indendørs overnatningsmuligheder om vinteren. Hjælp de socialt udsatte og tilbyd væresteder med muligheder for samvær og madlavning”.

Robert skal ned i Café Håbet og hjælpe til nu. Dér kan hjemløse og andre få et stykke brød og en kop kaffe at varme sig på dagligt fra 9.30 – 16.30. Café Håbet ligger på Engvej 22 i Næstved.

 De Knaekkede Blomster Hjemloesedagen Artikel feb. 2021
Billedet er fra De Knækkede Blomsters optræden på Hjemløsedagen
den 18. oktober 2020 på Rådhuspladsen i København.

 

     
Faktaboks
   

  

Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om De Knækkede Blomsters Kor er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.