imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Bliv frivillig receptionist i Frivilligcenter Næstved

Bliv frivillig receptionist i Frivilligcenter Næstved

Er du imødekommende, har let til smil og lyst til at hjælpe forskellige mennesker i vores...

Søg op til 50.000 kr. hos Velliv Foreningen

Søg op til 50.000 kr. hos Velliv Foreningen

Velliv Foreningen støtter lokale aktiviteter, der styrker den mentale sundhed. Foreningen...

Julehygge i Frivilligcentret

Julehygge i Frivilligcentret

Kig ind & hyg! Torsdag den 16. december 2021 kl. 16.00-18.00. Kom og nyd en dejlig...

Juleferie i Frivilligcentret

Juleferie i Frivilligcentret

Tirsdag den 21. december 2021 kl. 13.00-18.00 er Frivilligcenter Næstved og De Sociale Foreningers...

Vil du gøre en forskel for børnefamilier i Næstved?

Vil du gøre en forskel for børnefamilier i Næstved?

Så bliv frivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Næstved. Der er mange forskellige...

 • Bliv frivillig receptionist i Frivilligcenter Næstved

  Bliv frivillig receptionist i Frivilligcenter Næstved

 • Søg op til 50.000 kr. hos Velliv Foreningen

  Søg op til 50.000 kr. hos Velliv Foreningen

 • Julehygge i Frivilligcentret

  Julehygge i Frivilligcentret

 • Juleferie i Frivilligcentret

  Juleferie i Frivilligcentret

 • Vil du gøre en forskel for børnefamilier i Næstved?

  Vil du gøre en forskel for børnefamilier i Næstved?

Frivillige står bag vandrehjemmet og festsalen ”Depotet”

Kun 80 meter fra Susåen og tæt på store skove i den lille landsby Skelby med to kirker ligger ”Depotet”. Her har op til 30 personer mulighed for at overnatte og 50 personer mulighed for at feste i den fine, lyse festsal. Booking, rengøring, indkøb, indretning og vedligeholdelse samt forefaldende arbejde står en lille gruppe frivillige for. Stedet bruges også som medborgerhus.

På mandag kommer der en lejrskole på 21 personer og overnatter, så kan vi sige fredag”, lyder det fra Hanne Birkevang – en af de ca. 12 frivillige – da jeg spørger, om jeg må komme forbi. Der er tydeligvis stor aktivitet i huset. Selv under corona-nedlukningen har de kunne holde skindet på næsen ved blandt andet genhusning af en familie, hvis hus brændte, og fire håndværkere der har boet fast på stedet halvdelen af 2020.

Nye frivillige er meget velkomne!
Depotet 2021Hvis du kan noget med hjemmeside eller udvendig vedligeholdelse som pudsning, kalkning og stå på en stige og rense tagrender, er det et ekstra plus, men alle er velkomne som frivillige i vores fællesskab”, udtaler Grethe. Du behøver ikke at bo lokalt, vi har frivillige fra både Lundby og Fuglebjerg. Man har mulighed for at have sin egen opgave. Således reder Karin på 82 år senge, så de er klar til nye gæster, og det er 90-årige Arne, der slår græsset.

Jeg får en masse lækkert sammenhold, fællesskab og gode ideer af at arbejde som frivillig i Depotet”, siger Hanne, der er uddannet regnskabsassistent og tager sig af økonomien i Depotet. Hun fortsætter: ”Og jeg møder en masse sjove og anderledes mennesker, som jeg ellers aldrig ville have mødt”. Grethe, der er tidligere fyrværker og kørselsleder i posten supplerer: ”at læse gæsternes søde beskeder i gæstebogen efter besøg varmer også”. Alle frivillige afleverer på skift nøgler til nyankomne gæster, da det altid er en fornøjelse at høre gæsternes begejstring over stedet og dets beliggenhed.

Som frivillig har du desuden det ”personalegode”, at du kan leje stedets faciliteter til en favorabel pris.

Hver mandag eftermiddag kl. 15.00-16.30 samles de frivillige så vidt det er muligt. Her er man velkommen til at kikke forbi til en fremvisning eller bare deltage i eftermiddagskaffen. Og én gang om måneden holder gruppen Frivilligmøde, hvor opgaver vendes, og der lægges planer for den kommende tid. Alle frivillige har medbestemmelsesret - ikke kun bestyrelsens fem medlemmer.

Husets mange aktiviteter
Der holdes i gennemsnit 42 arrangementer i Depotet om året. Herudover står ”Støtteforeningen til Depotets bevarelse” for et månedligt bankospil i vinterhalvåret. Der er også musikarrangementer med Spillemændene fra Fensmark og Frigga og Atla flere gange om året og et julearrangement anden søndag i advent, hvor der synges, klippes, pyntes og nusses med heste.

Depotet er vært for udstillinger og hyggeaftener med eller uden fællesspisning. På ”tegnebrættet” ligger en fællesspisning i uge 43 under kampagnen ”Danmark spiser sammen”. Overvejelserne går på, om det skal være sammenskudsgilde med medbragt mad, eller de skal prøve at få en kok udefra til at lave maden, så pressede børnefamilier også kan få enderne til at mødes.

Hold øje med husets facebookside www.facebook.com/depotet.skelby og lokale Facebooksider, hvor arrangementer i Depotet slås op.

Hvert år fejrer frivilliggruppen julen og deres sammenhold med en dejlig julefrokost.

Historie
Depotbygningen er opført som købmandshandel i 1925. I perioden 1970 til 1996 var her øldepot - heraf navnet. Da øldepotet lukkede, opstod der spontant en idé om at anvende stedet til kulturelle formål og vandrehjem for cyklende og sejlende turister i området. Ideen faldt i god jord, og bygningerne blev i 2002 købt af Svend Åge, der stadig boede i stuehuset fra 1936. Midler kom fra lokale donationer, offentlige kroner og et lån i banken. Huset blev herefter en selvejende institution drevet af frivillige.

Efter en grundig, men nænsom renovering stod stuehuset klar til indvielse som vandrehjem den 1. maj 2003. ”Vi lægger vægt på, at her er hyggeligt, lidt som i gamle dage, og har derfor ikke TV, men masser af spil i reolen”, skriver de i deres pjece - man har dog mulighed for at låne en Chromecast, så vigtige ting i tv kan ses. Værelsernes fine navne, ”Pigekammeret”, ”Karlekammeret” og ”Brudesuiten” emmer da også af hygge. Udover cykel-, vandre- og kanoturister, egnens lokale gæster og håndværkere har Depotet også et par faste institutioner, der hvert år overnatter med deres beboere. Og mange festdeltagere benytter overnatningsmuligheden, så de slipper for at køre hjem.

Depotet stiller sine stuer i vandrehjemmet til rådighed for egnens foreninger og for borgere, der vil afholde forskellige aktiviteter.
Omdannelse af garagebygning og øldepot var en omfattende proces. Først i december 2011 stod festsalen klar til udlejning, efter at 33 frivillige havde arbejdet hårdt på projektet, og mange fondsansøgninger var sendt af sted.

 

Faktaboks

 • Adressen er Buen 18, 4160 Herlufmagle, telefon 26 20 97 19
 • Website: https://depotet-susaa.dk/
 • Mail: detgamledepot@gmail.com
 • Vandrehjemmet har 8 værelser med 26 senge – kan rede op til 30 personer. 4 værelser deler bad og toilet.
 • Pris: Overnatning 225 kr. (håndværkere dog 200 kr.). Børn under tre år er gratis.
 • Leje af sengelinned og håndklæde kan tilkøbes, ligesom der kan bestilles morgenmad og vask af tøj mod ekstra betaling.
 • Festsalen med fuldt udstyret køkken samt toilet- og garderobefaciliteter kan lejes for 2.000 på hverdage (mandag-torsdag) og 2.500 kr. i weekend/helligdage.
 • Vandrehjemmet kan lejes for 3.500 kr. pr. døgn. Der ydes rabat, hvis man lejer festsalen samtidig.
 • Depotet har været medlem af Frivilligcenter Næstved siden ca. 2005.

 

På billedet ses Grethe, Karin og Hanne, som alle tre er frivillige i Depotet, som de står foran.

 

Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om Depotet er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.