imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

March mod ensomhed i Næstved d. 21-22. aug.

March mod ensomhed i Næstved d. 21-22. aug.

Kom og gå eller kør med, når ’March mod ensomhed’ kommer til Næstved den 21.-22. august...

Vejen til guldet – et grundkursus i fundraising

Vejen til guldet – et grundkursus i fundraising

Få indsigt i relevante fonde og puljer samt inspiration og værktøjer, som øger sandsynligheden for...

Kig i kalenderen

Kig i kalenderen

Skynd dig ind og se kalenderen her på hjemmesiden. Der er allerede mange spændende arrangementer i...

Leder du efter en pårørende?

Leder du efter en pårørende?

Hvert år mister tusindvis af mennesker kontakt med deres familier på grund af krige, katastrofer...

SØGES: Engageret og dynamisk leder til vores frivilligcenter

SØGES: Engageret og dynamisk leder til vores frivilligcenter

Frivilligcenter Næstved og De Sociale Foreningers Hus søger pr. 1.oktober 2022 eller snarest...

 • March mod ensomhed i Næstved d. 21-22. aug.

  March mod ensomhed i Næstved d. 21-22. aug.

 • Vejen til guldet – et grundkursus i fundraising

  Vejen til guldet – et grundkursus i fundraising

 • Kig i kalenderen

  Kig i kalenderen

 • Leder du efter en pårørende?

  Leder du efter en pårørende?

 • SØGES: Engageret og dynamisk leder til vores frivilligcenter

  SØGES: Engageret og dynamisk leder til vores frivilligcenter

50+ og jobsøgende – Senior Erhverv giver netværk og hjælper med at finde job

Senior Erhverv er et aktivt netværk, der hjælper med at synliggøre seniorer inden for alle fagområder for virksomhederne. Du kan som jobsøgende lægge din profil og CV ind på netværkets hjemmeside, hvor lokale virksomheder kan gå ind og søge efter nye faste medarbejdere, projektmedarbejdere og vikarer. Du kan også få sparring med hensyn til jobansøgning, LinkedIn m.m. fra andre i netværket. Netværket giver dig ”nye kolleger” i perioden, hvor du er mellem jobs og sammen arbejder I hen mod en ny senioregnet ansættelse. Cirka halvdelen af medlemmerne kommer i job hvert år. Det er derfor lidt af en udfordring konstant at skaffe nye medlemmer, hvilket har stået på i en mange år, faktisk har Senior Erhverv Sydsjælland har lige fejret 20-års jubilæum.

Hjælper hinanden i job
Uanset om du er fleksjobber, opsagt og fritstillet, almindelig jobsøgende eller du måske allerede er gået på efterløn eller pension, men fortsat ønsker et aktivt arbejdsliv, kan Senior Erhverv hjælpe dig med at finde et job.

Netværket er inddelt i forskellige funktioner, så du kan bruge dine kompetencer og glædes over arbejdsfællesskab og kollegaer mellem ordinære jobs.

 • Du kan blive medlem af kontor- og medlemsgruppen, der også tager sig af at holde åbent hus.
 • Kommunikationsgruppen, der bl.a. arbejder med sociale medier og har kontakt til pressen.
 • It-gruppen holder afdelingens computere kørende og yder it-support til medlemmerne.
 • Bestyrelsen er ansvarlig for den daglige ledelse og det overordnede planlægningsarbejde.
 • Som medlem af virksomhedsgruppen har du mulighed for at køre med ud på spontane besøg i lokale virksomheder og til andre interessenter. Ved et kort møde gør virksomhedsgruppens medlemmer opmærksom på den fine mulighed arbejdsgiveren har for gratis rekruttering af erfaren, motiveret og stabil arbejdskraft gennem Senior Erhvervs fælles landsdækkende CV-database. Og som en bonus slipper virksomhederne for at skulle sende afslag til en masse ansøgere, der måske er kommet ved annoncering efter arbejdskraft.
  Som regel kører to personer sammen på virksomhedsbesøg.

Af og til gæster foredragsholdere og vikarbureauer afdelingen, Senior Erhverv er med på messer og afholder også selv en del kompetenceudviklende kurser blandt andet i forhold til arbejdet i de forskellige grupper.

Senior Erhverv samarbejder med jobcentre, A-kasser, arbejdsgivere, erhvervsforeninger, uddannelsesinstitutioner og andre frivillige foreninger.

Landsorganisation
Senior Erhverv er en landsdækkende organisation, der udover den sydsjællandske afdeling består af 21 netværk rundt i Danmark. Senior Erhverv blev oprindeligt etableret i Svendborg i 1995 af nogle jobsøgende ingeniører og bredte sig hurtigt til hele landet. Senior Erhverv Sydsjælland opererer opsøgende i kommunerne Næstved, Ringsted, Faxe og Vordingborg.

Alle netværk drives af ulønnede frivillige og støttes af økonomiske midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). På landsplan er der ca. 2.000 medlemmer, der samarbejder og inspirerer hinanden. Lokalt er der for tiden ca. 130, heraf halvdelen jobsøgende.


Lokalhistorie 20-års jubilæum
Senior Erhver og Fællesskabsstafet 2021I 2001 etablerede Senior Erhverv sig med en afdeling i Teatergade 6, Næstved under navnet Senior Erhverv Sjælland. Tidligere lå byens brandstation på adressen, hvilket inspirerede til slogan’et ”Hurtig udrykning til virksomheder med motiveret og erfaren arbejdskraft”. Det var også den del af historien, der inspirerede til, at fællesskabsstafetten den 21. august 2021 blev transporteret videre fra Senior Erhverv til det sociale værested Café Håbet i en brandbil fra Benløse Frivillige Brandværn.

Da kommunen skulle bruge lokalerne i Teatergade, flyttede netværket i 2006 til Omøvej 9 i Novencos tidligere bygning. Fra 2012-2016 havde Senior Erhverv domicil i forstanderboligen i det gamle vandrehjem Frejasvej 8 for at ende på sin nuværende placering Militærsvinget 13, hvor der er fine rammer for de jobsøgendes aktiviteter. Stevns hørte en overgang også under det sydsjællandske netværk, men er nu afleveret til Køge/Roskilde.

 

      
Fakta
    

 

Billedtekst: Tina Wesselhoff fra Frelsens Hær overrækker fællesskabsstafetten til Senior Erhverv ved Flemming Lindegaard. Foto: Senior Erhverv


Frivilligcenter Næstved har i samarbejde med foreningerne fokus på at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger. Artiklen om Senior Erhverv er skrevet af Anne Damsbo, Frivilligcenter Næstved.