imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Ny malerier på væggene i Frivilligcentret

Ny malerier på væggene i Frivilligcentret

Lenore Elisabeth Nielsens flotte malerier pryder nu væggene i Folkerummet og gangarealet i...

Forårets lukkedage

Forårets lukkedage

Sekretariatet i Frivilligcenter Næstved holder lukket følgende dage i forbindelse med de kommende...

Vil din forening tjene lidt til foreningskassen?

Vil din forening tjene lidt til foreningskassen?

Har din forening lyst til at være en del af det frivillige team, til Danmark Dejligst...

Få inspiration og ny viden

Få inspiration og ny viden

Frivilligcenter Næstved har fem kurser på programmet i 2022 for dig og din frivillige sociale...

Nye åbningstider

Nye åbningstider

Vi har fået nye åbningstider i sekretariatet i Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers...

 • Ny malerier på væggene i Frivilligcentret

  Ny malerier på væggene i Frivilligcentret

 • Forårets lukkedage

  Forårets lukkedage

 • Vil din forening tjene lidt til foreningskassen?

  Vil din forening tjene lidt til foreningskassen?

 • Få inspiration og ny viden

  Få inspiration og ny viden

 • Nye åbningstider

  Nye åbningstider

Adventskalenderens tredje låge åbnes

Jeg hedder Henning og er frivillig i Cykling uden alder.
Heldigvis smitter corona ikke så meget, når vi mødes udendørs. Det gjorde, at vi stadig kunne cykle i første halvdel af 2021 til stor glæde for beboerne på Fugleparken Ældrecenter i Fuglebjerg.
Efterhånden åbnede samfundet mere op, alt føltes næsten normalt og vi nød at være mere sociale.
Adventskalender 2021 Henning Cykling uden alder webI september deltog vi cykelpiloter i Fællesskabsstafetten, hvor vi transporterede depechen på én af cyklerne frem til Fugleparken. Her ventede social- og ældreminister Astrid Krag på os til et arrangement på centeret. Om aftenen deltog jeg også i det afsluttende arrangement for frivillige i Fuglebjerghallen.

Hele mit liv har jeg beskæftiget mig med frivilligt arbejde. Jeg kan slet ikke lade være, da det giver mig og min familie så meget både fysisk og mentalt. Efter 45 år på arbejdsmarkedet er jeg nu pensioneret og holder mig blandt andet i gang ved at køre som cykelpilot. Her får jeg motion og glæder samtidig et andet menneske. Min passager får vind i håret og en naturoplevelse af den slags, som det måske ellers var slut med. Jeg har ikke tal på hvor mange kilometer, jeg har tilbagelagt på cyklen efterhånden, men det er mange. Jeg kører både kortere og længere ture og de har givet mig mange skønne cykelminder sammen med andre cykelpiloter og deres passagerer. Cyklens elmotor gør, at det ikke kræver særlige kræfter at træde rickshaw’ens pedaler. Batteriet har en rækkevidde på over 30 kilometer, og kører jeg uden for Fuglebjerg medbringer jeg gerne et ekstra batteri. Jeg nyder at komme rundt i landet, udveksle erfaringer og få oplevelser med andre cykelpiloter. I Fugleparken er vi cirka ti cykelpiloter.

Jeg håber, at vi får en masse skønne cykelture med godt cykelvejr i 2022. Jeg kunne også ønske mig, at der dukker nye cykelpiloter op med lyst til at blive en del af vores fællesskab.

Kan du lide at cykle og kunne du tænke dig at glæde andre, så kunne det måske være noget for dig? Kontakt aktivitetsmedarbejder Ingelise på telefon 2486 3752 og kom ned og få en prøvetur med en borger. Ingelise kan også hjælpe dig med at finde et plejecenter med richshaws nærmere dig.

Læs mere og se videoer på https://cyklingudenalder.dk/ Du kan se flere billeder fra fællesskabsstafetten her www.facebook.com/F%C3%A6llesskabsstafetten-i-N%C3%A6stved-kommune-106412745090532

 

Følg også adventskalenderen på Frivilligcentrets Facebookside - skynd dig ind og giv Henning og alle de andre en 'tumbs up' for deres indsats. 

 

Foto: Cykelpiloterne Jan og Henning (til højre) kører depechen under Fællesskabsstafetten