imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

Nu kan Social- og Boligstyrelsen igen begynde at udmønte både driftstilskud og direkte tilskud, da...

Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

SMART Recovery Næstved tilbyder gratis og anonyme gruppemøder og fællesskab for pårørende til...

En glædelig nyhed

En glædelig nyhed

Kære alle. Som det måske allerede er kommet jer for øre, har Socialudvalget i Næstved kommune på...

10 år med frivillig gældsrådgivning

10 år med frivillig gældsrådgivning

Dygtige og dedikerede fag-frivillige har tilbudt uvildig og gratis økonomi- og gældsrådgivning i...

Så er vores nye årsskrift online

Så er vores nye årsskrift online

Se det nye ”Årsskrift 2022” online. Læs om årets gang, hverdagen i huset, vores projekter og om,...

 • Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

  Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

 • Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

  Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

 • En glædelig nyhed

  En glædelig nyhed

 • 10 år med frivillig gældsrådgivning

  10 år med frivillig gældsrådgivning

 • Så er vores nye årsskrift online

  Så er vores nye årsskrift online

Ventilen gør ungdommen mindre ensom

Er du ung og føler dig ensom? Så bliv en del af Ventilen og se frem til en stor personlig udvikling.

Ventilen er en frivillig social organisation, som har til formål at gøre ungdommen mindre ensom. Den opstod i 1993, hvor det var et sted for unge, der døjer med ensomhed. I dag er Ventilen en landsdækkende organisation, som har 25 lokalafdelinger spredt ud i de forskellige større byer landet over.

Ventilen er i dag et sted for unge mellem 15 og 25 år, som kommer hvis de enten føler sig uden for fællesskabet eller generelt ikke føler de har nogle tætte venner. Ventilen er et sted med plads til alle og hjælper unge med at give dem mod til at finde deres sociale kompetencer frem igen. Hos Ventilen er der hver tirsdag klokken 17-21 en aktivitet, som for eksempel madlavning eller noget andet hyggeligt. Dette er med til at skabe et sammenhold på kryds og tværs af de unge, som alle deler den samme usikkerhed, nemlig at føler sig alene.

De unge mennesker kommer ofte hos Ventilen, hvis der er sket et skift i deres liv, da det er her de begynder at kunne føle sig ensomme. Det kan være skiftet fra Folkeskole til Gymnasie og skilsmisse mellem forældrene. Nogle af de unge, der er benytter Ventilen kan også have fået et lavt selvværd, da de kan været blevet mobbet hele deres liv. Det kan blandt andet være på skoler, fritidsklubber eller digitalt over de sociale medier. Ditte Rasmussen har oplevet at mange af de unge kommer til Ventilen, fordi de netop har fået lavere selvværd eller ikke føler sig gode nok. ”Jeg kan blive sur over, at der stadig er den her mobning i folkeskolerne”.

Ventilen Artikel Frivilligugen 2023Ditte Rasmussen er frivillig i Ventilen Næstved, og har været det i 10 år. Ditte er 28 år og studerer til socialrådgiver, og hendes hjerte banker for at være frivillig og hjælpe de unge. ”Jeg synes det er megafedt at være frivillig, jeg bliver aldrig træt af at se de unge, som udvikler sig. Og jeg føler, at jeg gør en kæmpe forskel for de unge, men også for mig selv”.

Mange unge har svært ved at indse at de faktisk går og er ensomme eller ikke har så mange rigtige venner, og dette skyldes at ensomhed er blevet et tabu, så derfor har man i Ventilen muligheden for at være anonym.

De unge i Ventilen deler ikke kun deres tanker om at være ensom, de danner også et helt unikt fællesskab med de andre unge. Nogle gange tager Ventilen ind til Fredagsrock i Tivoli, og Ditte Rasmussen er helt vild med det ”Det sgu fedt at give dem de her oplevelser”.

Ditte Rasmussen bliver aldrig træt af at være frivillig i Ventilen. Som hun selv siger, har hun været det i 10 år, hvilket er meget lang tid, men igen ”Hjertet ligger hos Ventilen og sådan tror jeg de fleste frivillige i Ventilen har det". Hun nævner også, at nogle af hendes bedste venner er i dag nogle hun er startet som frivillig med. Derudover er prikken over i’et at se de unge som gennemgår en helt fantastisk personlige udvikling.

De fleste unge er i Ventilen i cirka et halvt til et helt år, eller tre til fire år. Det er meget forskelligt, hvor meget støtte de unge har brug for at få. For eksempel under Corona-pandemien så Ventilen også en lille stigning af antallet af unge som følte sig ensomme. De kom netop til Ventilen for at finde deres sociale kompetencer frem igen, da de var blevet ”glemt”.

Ventilen vil gerne have flere hænder, så de kan blive mere synlige og komme ud og holde fordrag på forskellige skoler. De ønsker at fortælle om det at være ensom, så de kan hjælpe endnu flere unge, der har brug for det. Så hvis du vil gøre en forskel for unge, der føler sig ensomme og hjælpe dem på rette spor, så kan du altid blive frivillig hos Ventilen ved enten at kontakte dem på mail Naestved@ventilen.dk eller finde jobopslaget på frivilligjob.dk, hvor du kan læse meget mere om hvad det indebærer.

Hvis du selv går med følelsen af at være ensom eller uden for fællesskabet, og har brug for et trygt rum, hvor der er plads til alle, og du kan komme og få trænet din sociale muskel, så tøv ikke. Ventilen står klar til at hjælpe dig hver tirsdag i Frivilligcenter Næstved, Farimagsvej 16, 4700 Næstved imellem kl. 17-21 eller kontakt dem på Naestved@ventilen.dk.

 

Billedtekst: Frederikke og Amalie fra Herlufsholm Skole interviewer Ditte fra Ventilen (t.v.)


Artiklen er skrevet af Amalie, Frederikke og Holger fra 1.g på Herlufsholm Skole i forbindelse med skolens frivilliguge. Amalie, Frederikke og Holger besøgte Frivilligcenter Næstved den 13.-15. marts 2023, hvor de bl.a. hjalp til med at udbrede kendskab til områdets forskellige frivillige sociale foreninger.