imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyheder

Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

Nu kan Social- og Boligstyrelsen igen begynde at udmønte både driftstilskud og direkte tilskud, da...

Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

SMART Recovery Næstved tilbyder gratis og anonyme gruppemøder og fællesskab for pårørende til...

En glædelig nyhed

En glædelig nyhed

Kære alle. Som det måske allerede er kommet jer for øre, har Socialudvalget i Næstved kommune på...

10 år med frivillig gældsrådgivning

10 år med frivillig gældsrådgivning

Dygtige og dedikerede fag-frivillige har tilbudt uvildig og gratis økonomi- og gældsrådgivning i...

Så er vores nye årsskrift online

Så er vores nye årsskrift online

Se det nye ”Årsskrift 2022” online. Læs om årets gang, hverdagen i huset, vores projekter og om,...

 • Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

  Ny puljekalender, PUF og udmøntning af tilskud fra Socialstyrelsen

 • Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

  Opstart af selvhjælpsgruppe for pårørende!

 • En glædelig nyhed

  En glædelig nyhed

 • 10 år med frivillig gældsrådgivning

  10 år med frivillig gældsrådgivning

 • Så er vores nye årsskrift online

  Så er vores nye årsskrift online

10 år med frivillig gældsrådgivning

Dygtige og dedikerede fag-frivillige har tilbudt uvildig og gratis økonomi- og gældsrådgivning i Frivilligcenter Næstved i 10 år til gavn for økonomisk udfordret mennesker i Næstved og fra hele Sydsjælland.

Den 8. maj 2013 åbnede Gældsrådgivning Sydsjælland, som er en del af Frivilligcenter Næstved, dørene for borgere, der står i en svær økonomisk situation.

Hvis du eller en, du kender, har mistet overblikket over din økonomi – har ubetalte regninger, gæld, eller udsigt til at økonomien ikke hænger sammen – kan du få hjælp hos os. Vi hjælper med at skabe ro og overblik over din økonomiske situation og støtte til at finde en vej videre og ud af problemerne. I vores rådgivning bliver du mødt af vores dygtige frivillige, som med smil, lyttende ører og gode råd, skaber en vej videre.

Der er flere og flere, der henvender sig for at få rådgivning. Da vi åbnede, modtog vi i det første år 80 henvendelser fra borgere, som ønskede hjælp. Mens der alene i år 2022 var 223 borgere, der henvendte sig og/eller modtog individuel og personlig rådgivning.

Foruden individuel rådgivning tilbyder vi også oplæg og undervisning om hverdagsøkonomi med vores samarbejdspartnere. Formålet er at forebygge økonomiske problemer, og vi har et særligt fokus på unge. I 2022 nåede vi ud til 168 personer, og ovenpå corona er vi glade for igen at være tilbage på ”sporet” med denne indsats.

Gæld 10 års jubilæum webFantastiske frivillige
Grundstenen i vores rådgivningstilbud er, at det bygger på frivillige kræfter, og at de frivilliges kompetencer er sammensat inden for forskellige fagområder som økonomi, jura og det socialfaglige område.

Udover at være fagligt dygtige, så er vores 15 frivillige rådgivere utrolig dedikerede, loyale, empatiske og fleksible – og nogle har endda været med helt fra starten for 10 år siden.

En kæmpestor tak og hyldest til alle vores frivillige – både nuværende og forhenværende - skal der lyde. Vi ved, hvilken stor forskel I gør for alle dem, I møder i rådgivningen.

I evalueringer fortæller borgere bl.a.:

 • ”Jeg har fået mere ro og overblik, som giver overskud til at fokusere på andre ting.”
 • ”Jeg er ikke bange mere og er godt rustet til at tage hånd om tingene.”
 • ”Jeg blev mødt som menneske. I udstråler, at I gerne vil hjælpe.”
 • ”Vi har udarbejdet et budget, som virker, og jeg har kunne leve efter. Det var meget motiverende at få styr på og forklaret, hvilken situation jeg var i og kunne se frem til. Hverdagen og al ting er nemmere, når der er strukturer og der er overblik over det. I var superprofessionelle, altid glade og vel forberedte.”

Tak til samarbejdspartnere og bidragsydere
Et stærkt - lokalt såvel om nationalt - tværfagligt samarbejde er uundværligt, og derfor skal der også lyde en særlig og stor tak til alle vores samarbejdspartnere. I fællesskab kan vi endnu bedre hjælpe og skabe tilbud, som gør en forskel for dem, der har allermest brug for det.

Gældsrådgivning Sydsjælland er finansieret af midler fra Socialstyrelsen og Næstved Kommune – midler vi er helt og aldeles afhængige af, så en stor tak for støtten skal der lyde til jer.

Kontakt os
Du kan læse mere om Gældsrådgivning Sydsjælland her, og du er også altid velkommen til at kontakte os på tlf. 41 44 45 26 eller gaeld@frivilligcenter-naestved.dk.

 

Jeg har gennem flere år været en del af det team, der hjælper en ung pige. Hun har en masse forbrugslån og en fuldstændig uoverskuelig økonomi. Pigen kæmper med psykiatriske udfordringer, og økonomien er prikken over i’et i et liv med mange udfordringer. Selvom vi ikke kan løse hendes problemer, er det skønt, når vi for hver gang vi møder hende kan se, at hun er nået et skridt længere.

Jeg husker en yngre familie med tre børn, hvor det ene barn havde en kronisk sygdom, der både var følelsesmæssigt og økonomisk drænende for dem. De fortalte kort om deres dårlige økonomi og bagefter om baggrunden for den økonomiske situation. Det viste sig, at familien hang i laser på alle tænkelige måder. De havde brug for aflastning på grund af det syge barn, de havde brug for at få hjælp til at være familie. Jeg kunne hjælpe dem med at få overblik over, hvad de havde af muligheder. Det handlede ikke kun om økonomi, men om at få en hverdag på benene med de vilkår, livet havde budt dem.