Skip to main content

Vil du være frivillig?

Der er altid brug for frivillige kræfter - også dine. Har du lyst til at gøre en forskel, hjælper vi dig gerne med at finde netop det frivillige job, der matcher dine kompetencer og ønsker.

Som frivillig gør du ikke kun en positiv forskel for andre - du kan også lære noget nyt, udvikle dine kompetencer og udvide dit netværk. Frivilligt arbejde kan også bruges til at udvide dit CV og er en unik mulighed for et positivt samvær med andre mennesker og gode oplevelser.

Mulighederne for at yde en frivillig indsats er mange og forskelligartede i forhold til arbejdsopgaver, målgrupper, tidsforbrug og ansvar. Du kan fx involvere dig i praktiske opgaver, administration, PR og kommunikation, uddannelse, IT, faglige og interessepolitiske opgaver eller i ledelsesopgaver inden for en lang række foreninger, som henvender sig til forskellige sårbare og udsatte borgere.

Guide til at vælge det rette frivilligjob
I Frivilligcenter Næstved hjælper vi dig med at finde relevante frivilligjobs og tilbyder også en afklarende samtale, så du finder det job, der passer til dine ønsker og kompetencer. Kontakt os på mail eller telefon for at booke en samtale.

Under menupunktet Find et frivilligjob finder du aktuelle lokale frivilligjobs, og i Frivilligguiden kan du finde inspiration til, hvad du kan overveje, når du vælger, hvor du vil lægge din frivillige indsats.

Du kan også lade dig inspirere af foreninger og grupper i Den Sociale Vejviser online.

God fornøjelse - vi glæder os til at se dig!

Bliv frivillig - tegning med glade mennesker med hjertet på rette sted

Jeg er frivillig fordi...

”Jeg brænder for at gøre en forskel for pressede småbørnsfamilier. Det giver mig så meget livsglæde at være noget for nogen, og jeg har fået nye venner blandt de andre frivillige familievenner.”

Lise-Lotte, frivillig familieven i HOME-START Familiekontakt Næstved

Jeg er frivillig fordi...

”Jeg som senior har erfaret, hvor vigtigt det er at være aktiv både fysisk og socialt. Jeg forsøger igennem foreningslivet at skabe sociale netværk, hvor mennesker møder udfordringer og derigennem fortsat har indflydelse på deres daglige tilværelse.”

Peder, formand for H.K. Seniorer Næstved

Bliv inspireret af vores Forening i fokus-artikler om foreninger og deres frivillige:

Kender du Dansk Folkehjælp?

Kender du Dansk Folkehjælp? Dansk Folkehjælps fornemmeste opgave er at drive indsatser, der skaber størst mulig effekt og forandring for de mest udsatte i Danmark. Derudover er organisationen også til stede internationalt med både nødhjælp og med ...

Natteravnene våger, mens byen sover

Natteravnene våger, mens byen sover ”Så går I her hele natten uden at få penge for det. Fedt. Bare min mor og far også ville det”. Sådan lyder det fra én af de unge, som Ulla møder en tidlig nattetime. Imidlertid føler hun, at hun får meget for s...

Bisidderne er til for dig

Bisidderne er til for dig Hvad er en bisidder? Bisidderne er en gruppe uvildige personer med forskellig faglig baggrund, som stiller sig til rådighed som bisiddere for borgere i Næstved Kommune. Skal du fx til møde med en sagsbehandler, en læge, p...