Skip to main content

Frirum for fællesskaber og biodiversitet

Projektet 'Grønne aktiviteter for fællesskaber' også kaldet 'Frirummet' folder sig ud på udearealerne omkring Frivilligcenter Næstved - De Sociale Foreningers Hus takket være en bevilling fra Nordea-fonden.

Vi ønsker at skabe bedre mulighed for at samle mennesker i fællesskaber med fysisk og mental sundhed for øje, og ikke mindst afhjælpe ensomhed i rare, grønne biodiverse omgivelser midt i byen.

Det vil vi gøre ved at åbne mere op for fællesskaber i et biodiverst, indbydende frirum med bl.a. vilde blomster, krydderurter, blomster, træer foruden petanquebane med bænke, en udendørsscene, mobile pavilloner og ekstra bord- og bænkesæt til gavn for både de frivillige sociale foreninger og grupper, vores medlemmer, husets brugere og byens borgere.

Arbejdet er allerede i fuld gang, og vi beklager for eventuelle gener og ”byggerod” undervejs. Til gengæld kan du glæde dig til sensommeren 2025, hvor det hele forventes at være færdigt.

Projektet er støttet af Nordea-fondens ’Her gror vi-pulje’.

Ansøgningen til Nordea-fonden bygger på idéer og ønsker fra de frivillige sociale foreninger og grupper, der bruger Frivilligcenter Næstved – De Sociale Foreningers Hus. Disse idéer og ønsker har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Næstved Frivilligråd, Næstved Sundhedscenter og Frivilligcenter Næstved samlet og udmønteret til fondsansøgningen og projektet ’Frirum for fællesskaber og biodiversitet’.

Foto fra Frivilligkonferencen i 2021

Foto: Før-billede af udearealerne inden projektets start.

Nordea-fondens logo